ROX: Aankoop bemiddeling regio Rotterdam, meer dan alleen maar zoeken en bezichtigen.

Een huis kopen, dat doe je hooguit een paar keer in je leven. Dan is het prettig om iemand naast je te hebben die de weg weet op weg naar je droomhuis. Iemand die kritisch en doortastend te werk gaat in deze hectische woningmarkt. Ik begeleid je tijdens het volledige aankoopproces van de bezichtiging tot en met de sleuteloverhandiging bij de notaris. Een complete dienstverlening voor het aankopen van je droomhuis in alle segmenten van de woningmarkt van eengezinswoning, appartement tot luxe villa. Zelf al een droomhuis gevonden en zoek je vooral iemand die namens jou kan onderhandelen, alles checkt en de aankoop begeleidt? Ook dan ben je bij mij aan het juiste adres. 

Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend aankoopgesprek!
Wat doet een aankoopmakelaar precies? Ik leg het graag uit in het onderstaande stappenplan:

 
STAP 1. WOONWENSEN

In ons eerste gesprek luister ik eerst naar jouw wensen. We bestuderen samen uitgebreid alle woonwensen en mogelijkheden, zodat het zoeken zo nauwkeurig mogelijk gebeurt. Het is in deze fase ook belangrijk te weten wat eigenlijk jouw hypotheekmogelijkheden zijn. Ga hiervoor naar een erkende hypotheekadviseur, zodat voor het zoeken naar jou droomhuis start ook duidelijk is wat je financiële mogelijkheden zijn.

STAP 2.  DE BEZICHTIGING

Zodra je een huis wilt bekijken, laat het mij weten, dan ga ik met je mee. Jij bekijkt of dit jou droomhuis is en ik bekijk het huis met een bouwkundige blik. Hoe staat het met de constructie? Hoe is het onderhoud? Zijn er gebreken? Asbest? Fundering?

STAP 3. EVALUATIE

Je bent verliefd geworden op het huis? Dan ga ik vervolgonderzoek doen. Bijvoorbeeld het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, recht van overpad, de kadastrale gegevens, olietank, vergunningen, de Vereniging van Eigenaren enz. Is de woning ouder dan 15 jaar, is mijn advies een bouwtechnischekeuring te laten uitvoeren. Met direct toegang tot al deze bronnen, bespaar jij heel veel tijd en energie en voldoe je als koper aan de onderzoeksplicht.

STAP 4. ONDERHANDELEN

Het advies openingsbod is gebaseerd op alle kennis die er over de woning en omgeving is. Omdat ik ook huizen taxeer, heb ik veel ervaring in het bepalen van de juiste waarde van een woning. Nadat ik met jullie de onderhandelingsstrategie hebben besproken, ga ik voor jullie de onderhandelingen voeren, rekening houdend met bijvoorbeeld: over te nemen roerende zaken, bouwkundige aspecten, bouwvergunningen, verkrijgen van financiering, oplevertermijn, en nog vele andere aspecten. Van alle gesprekken die ik namens jullie voer, hou ik je uiteraard op de hoogte.

STAP 5. KOOPOVEREENKOMST

Hoera, de verkoper heeft je bod geaccepteerd!
De verkopend makelaar zal de koopovereenkomst opstellen en daarin alle afspraken die tussen koper en verkoper gemaakt zijn, verwerken. Deze overeenkomst, met de bijbehorende bijlagen ga ik uitgebreid met je doornemen, zodat deze met een gerust gevoel ondertekend kan worden. De 3 dagen bedenktijd gaan dan lopen! De koopovereenkomst zal door de verkopend makelaar naar de door jullie uitgekozen notaris worden verzonden.

STAP 6. TAXATIE

Direct na het ondertekenen van de koopovereenkomst zal de nieuwe woning getaxeerd moeten worden. Dit ten behoeve van het verkrijgen van een financiering. Heb je verbouwingsplannen? Dan dient dit van te voren worden aangegeven, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

STAP 7. FINANCIERING

Voor het bieden op de woning behoor je al, zoals in stap 1 vermeld, de financiële mogelijkheden te weten. Maar nu is het moment om de juiste deskundige partijen te benaderen voor het verzorgen van de financiering van je droomhuis.

STAP 8. (FINANCIËLE) CONTROLE

In de tussentijd hou ik de termijn(en) van de ontbindende voorwaarden in de gaten. Een dag voordat je naar de notaris gaat, neem ik contact met de notaris op om te controleren of alle gelden ontvangen zijn. Zo ben je gegarandeerd van een zorgeloze afhandeling.

STAP 9. INSPECTIE

Vlak voordat je naar de notaris gaat om je handtekening onder het nieuwe eigendomsbewijs te zetten, ga ik samen met jou naar de woning voor de eindinspectie. Tijdens deze inspectie neem ik de meterstanden op en controleer ik of alles nog in dezelfde staat is zoals is afgesproken.

STAP 10. NOTARIS

De laatste stap! We gaan naar de notaris. Hier zal de akte van levering (eigendomsbewijs) en de hypotheekakte getekend worden. Ook is dit het moment dat je de sleutel van je droomhuis overhandigt krijgt! Vergeet de opstalverzekering niet!

Gefeliciteerd, nu is het huis van jullie en kan je gaan genieten!

 
ROX in het kort
  • Treed alleen op voor de belangen van de koper;
  • Een full-service aankoopmakelaar;
  • Ook in te schakelen voor deeldiensten;
  • Geen probleem om in de avond of op zaterdag mee te gaan naar een woningbezichtiging in deze hectische woningmarkt;
  • Buiten kantooruren altijd via Whatsapp en email bereikbaar;
  • Voor woningen in alle segmenten;
  • Ruime ervaring in Regio Rotterdam;
  • Groot netwerk;
  • Mijn dienstverlening is op basis van no cure, no pay !

 

Contact